Kuchyňské sporáky

Kuchyňský sporák je univerzální topidlo, které převážně slouží k tepelné úpravě potravin. 
Vaření, pečení, ohřívání, sušení a dalším faktorem je vytápění. 
Kuchyňské sporáky mají relativně malé ohniště, tudíž jeho přikládání je častější. Pokud je požadavek, že by sporák měl sloužit více na vytápění, je možnost v kamnech vystavět dvě úrovně topeniště letní/zimní topení a jen změnou roštu si určujete menší/větší dávky paliva.
Sporáky mohou být navrženy jak do starších usedlostí, tak do moderních staveb třeba jako součást kuchyňské linky.
Výběr kachlů, odstínů glazur a sporákového kování je dostatečně pestrý pro vytvoření kamen dle požadavku zákazníka. 
Jedna věc je jistě neodmyslitelná, že sporáky jsou pomocníkem domácností, různých druhů kuchyní, tak jak to bylo od pradávna.

vybrané ukázky z mé práce